Uputstvo za korištenje Google učionice

Pandemija koronavirusa donijela je velike promjene u svim oblastima, pa i obrazovanju jer od kako su škole zatvorene, nastava se preselila u Google učionice, sa kojima su se prvi put sreli mnogi učenici, roditelji, pa i nastavnici.

Zbog toga postoji u vezi sa funkcionisanjem puno pitanja, a u nastavku pročitajte najučestalija.

Kako pristupiti google učionici?

Prateći link https://classroom.google.com, a treba da budete ulogovani na svoj Gmail nalog. Aplikaciju Google učionice možete da instalirate i na telefonima ili tabletima, za Android ili iOS.

Kako da uđe, i predmet?

Najlakše je putem kodova koje predmetni nastavnici/profesori daju učenicima za svoju nastavu.

Nakon što kliknete na “Pridruži me predmetu”, potrebno je unijeti kod koji je odredio nastavnik.

Čim se unese ispravan kod, otvara se novi prozor sa učionicom i svim lekcijama i zadacima.

Takođe, postoji i opcija da nastavnik sam pošalje emeilom pozivnice za predmet.

Tada je procedura još jednostavnija, i nakon što u pozivnici koja stigne emailom kliknete na dugme “Uđi”, automatski ulazite u predmet.

Kako da uradim test u Google učionici?

Na početku je samo potrebno unijeti email adresu kojom i pristupate Google učionici. Dalje, pitanja rješavate ili klikanjem na tačan odgovor ili kucanjem rečenica. Moguće je i da su pitanja takva da imaju više tačnih odgovora, u kom slučaju će vam sistem omogućiti da kliknete na više ponuđenih odgovora.

Kada ste gotovi, samo treba kliknuti na dugme “Proslijedi” na dnu testa i zadatak je predat.

Kako da ubacim sliku u zadatak?

U zavisnosti od toga kakav je domaći zadatak, moguće je da nastavnik traži prezentaciju, sliku ili bilo koji drugi dokument uz zadatak.

Kliknete na dugme “Dodaj ili napravi”, a potom vam se dalje nude opcije kačenja datoteka.

Uglavnom ćete morati da ubacujete dokumenta sa sopstvenog računara, pa ćete zato najčešće odabirati opciju “Datoteka” odakle će vam prozorčić dalje nuditi da ubacite fajlove sa sopstvenog računara,

Kako roditelj može da prati aktivnost djeteta u Google učionici?

Svake sedmice Google učionica sumira zadatke. Izvještaj uključuje informacije poput aktivnosti, domaćih zadataka i neurađenih zadataka. Međutim, samo predmetni nastavnik može da doda email adresu na listing adresa, pa možete da zamolite nastavnika da vas uvrsti u listu i tako ćete svake sedmice imati uvid u aktivnosti djeteta.

Izvor: Blic Žena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *