Besplatna aplikacija NET prijatelji od danas na raspolaganju djeci

netprijatlji

Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori predstavila je danas mobilnu aplikaciju NET prijatelji koja treba da upozna djecu sa važnim informacijama o bezbjednosti na internetu i im pomogne da izbjegnu ali i prepoznaju online nasilje kada do njega dođe.

Aplikacija je besplatna, dostupna na crnogorskom jeziku, a rađena je za Android kao i za iOS platformu. Možete je preuzeti na Google Playu ovdje i na App Storeu ovdje.

Aplikacija je namijenjena djeci uzrasta od 9 do 11 godina, i funkcioniše po principu kviza u formi pitanje-odgovor. Kroz deset scenarija, predstavljene su različite potencijalne situacije u kojima se djeca koja danas koriste internet mogu svakodnevno naći. Interaktivni pristup, upoznavanje sa različitim junacima-likovima, predstavljanje životnih situacija samo su neki od faktora koji ovu aplikaciju čine zanimljivom i dopadljivom mladoj generaciji, pojašnjavaju iz studija Fleka koje je izradilo aplikaciju.

netprijatelji

Pitanja u aplikaciji su formulisanja po principu odabira tačnog odgovora, a aplikacija je prvenstveno edukativnog karaktera, i predstavlja jedan zajednički proces učenja, u kojem odabir pogrešnog odgovora podrazumijeva obrazloženje.

Svaki scenario ima svog glavnog junaka, koji se nalazi u određenoj situaciji, a kroz animacije, ilustracije i zvučne efekte poistovjećivanje sa njima je mnogo jednostavnije i stvarnije. Korisnici su u prilici da junacima aplikacije pomognu u poteškoćama sa kojima se susrijeću i da na taj način zajednički pronađu rješenja potencijalnih problema. Dizajn je bio usklađen sa sadržajem, a vođeno je računa o tome da bude zastupljena ravnopravnost među djecom pomenutog uzrasta, a da animacije odražavaju opisane situacije, i da korisnicima što više približe djecu sa kojom se mogu saživjeti, pojašnjavaju iz Fleke.

Izvor: Fleka

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *