Aplikacije koje podstiču dječju kreativnost

O prednostima interneta i upotrebi tehnologija kao roditelji manje govorimo u odnosu na mane. Kada su pozitivne strane u pitanju, jedna od njih je i izuzetno puno mogućnosti za učenje i nova saznanja koje tehnologije pružaju u kombinaciji sa internetom. A sve to je moguće i kroz puno odličnih korisnih aplikacija. Neke od njih vam preporučujemo za sistem Android na mobilnim telefonima, tabletima, netbook računarima, koji će razbuktati kreativnost vašeg djeteta i podstaći njegovu maštu.

Ove aplikacije možete naći na popisu Google Playevih najboljih aplikacija za kreativnost – od onih za crtanje do „editora“ za igre u kojima djeca mogu graditi sopstvene igre i istraživati 3D simulacije.

 

SKETCHBOOK – CRTANJE I SLIKANJEAutodesk Sketch Book intuitivna je aplikacija za crtanje i slikanje osmišljena za ljude svih uzrastai vještina koji vole da crtaju. Sketch Book sada nudi fluidne olovke i prirodnije slikanje nego ikada prije, uz jednostavan interfejs. Bez obzira je li riječ o jednostavnim radnjam ili najvećim idejama, uz Sketch Book se sve možete nacrtati brzo i jednostavno, bez obzira gdje bili.

STOP-MOTION MOVIE CREATORMinecraft Stop-Motion Movie Creator olakšava stvaranje sopstvenih filmova s figuricama iz Minecraft Minija. U samo nekoliko jednostavnih koraka mogu se oživjeti najdraži likovi stvoreni u  Minecraftu!

SCRATCH DRAW ART GAME

Ovo je aplikacija za umjetnike svih uzrasta, vrlo zabavna i najmlađim umjetnicima! Uz više od 350 pozadina koje mogu podstaći maštu!

 BOOK CREATOR

Upotrijebite Book Creator da biste napravili svoju priču za dijete ili aranžirali porodične slike i radove u prelijepu e-knjigu!

MINECRAFT: DŽEPNO IZDANJE

Minecraft je igra u kojoj je cilj izgraditi stvari i poći u razne avanture. Džepno izdanje uključuje modove Survival i Creative, multiplayer za lokalnu Wi-Fi mrežu, beskrajne svjetove, lokacije, likove, pećine, sela i mnogo drugih stvari. Izrađujte, stvarajte i istražujte bilo gdje u svijetu!

 TOCA BUILDERS

Ova kreativna igra gradnje za djecu dopušta im da izgrade cijeli novi svijet u zabavnoj aplikaciji! Ako nešto možete zamisliti, možete to i izgraditi. Iskoristite jedinstvene sposobnosti ovih malih graditelja i oni će vam pomoći da stvorite što god možete zamisliti.

EXPLORATION LITE

Stvorite sopstvenu bazu, rudnik, dvorac ili bilo što drugo! Exploration je editor igre koji omogućava da pomičete, gradite i transformišete teren u 3D okolini.

PEPPA’S PAINTBOX

Peppa’s Paintbox je aplikacija za crtanje osmišljena specifično za obožavatelje Peppe (popularne britanske animirane serije za djecu predškolskog uzrasta). Ova aplikacija spaja tradicionalne alate za crtanje s nekim posebnim iznenađenjima koja će se svidjeti najmlađima. Oni mogu crtati direktno na platno ili odabrati pozadinu ili lik koji će obojiti. Peppa i George će se pojaviti s vremena na vrijeme na ekranu da provjere njihov napredak, a kada završe s crtanjem, najmlađi mogu imati sopstvenu izložbu u Peppinoj školi!

Izvor: Školski portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *