Kako da poništite poslatu poruku na gmail nalogu?

gmail

Gmailovi korisnici željni bolje kontrole poruka koje šalju ‘mailom’ dobili su novu, potencijalno vrlo zanimljivu opciju. Dodatak Dmail omogućava ekspresno poništenje poslatog ‘maila’ ili nestajanje poslate poruke u zadatom roku.

Ako ste reagovali prenaglo i e-poštom poslali poruku zbog koje žalite, ako ste ubacili pogrešnog primaoca ili ako želite da vaša poruka ima ograničeni rok trajanja, upomoć priskače novi, svježe predstavljeni Dmail, dodatak za Chrome osmišljen za pomoć u jednoj od opisanih neugodnih situacija. Ili u nekoj sličnoj koja izaziva poništenje poruke poslane putem Gmaila u njegovoj desktop verziji.

Novi dodatak, fokusira se na poništavanje poslatihmailova‘. Dostupan je za preuzimanje i dodavanje u ‘desktop’ verziji Gmaila, a princip rada je sličan načinu kako funkcionišu dodaci koji nude neke druge opcije.

Pošalji s vremenskim ograničenjem – ili poništi odmah

Poslije dodavanja, Dmail za Gmail aktivira se prilikom otvaranja nove poruke. Novi korisnik vidjeće opciju da poruku koju šalje može učiniti nedostupnom primaocu u roku od sat vremena, za jedan dan ili za sedam dana, s mogućnošću za pojačanu kontrolu sadržaja koji šalje – ako baš ne treba da traje vječno.

Jednom kada je poruka stigla, primalac je u zadanom roku trajanja može otvoriti u sopstenoj desktop verziji Gmaila ako i sam ima Dmail. U suprotnom, poruka će se otvoriti u novom prozoru, s jasno vidljivim obilježjima da ovo nije poruka kao i svaka druga, već je poslata uz novi dodatak.

Jednom kada je poruka stigla, primalac je u zadatom roku trajanja može otvoriti u sopstvenoj desktop verziji Gmaila ako i sam ima Dmail. U suprotnom, poruka će se otvoriti u novom prozoru, s jasno vidljivim obilježjima da ovo nije poruka kao i svaka druga, već je poslata uz novi dodatak.

dmail

U predstavljanju novog dodatka na TechCrunchu, može se naći i najava dolazećih dodatnih mogućnosti koje će korisnici dobiti s Dmailom, poput onemogućavanja da primaoci proslijede našu neželjenu poruku nekom drugom. Pored toga, Dmail će narednog mjeseca biti dostupan kao zasebna aplikacija za uređaje na iOS-u, kasnije i za one na Androidu, a u planu je i sinhronizacija s Googleovim aplikacijama.

Još bolja kontrola

Novi dodatak za Gmail prolazi kroz vrata na kojima možemo vidjeti natpis – kako bolje kontrolisati sadržaj koji šaljemo ili primamo? Gmail je kroz ta vrata već prolazio s nekim ranijim pokušajima, bilo da je riječ o zadavanju vremena kada ćemo poslati ‘mail’, o mogućnosti da sami odredimo kada ćemo pročitati neku poruku u Gmail sandučiću ili da pauziramo primanje novih poruka u ‘inbox’ ako smo zatrpani ranijim ‘mailovima’.

Izvor: Netokracija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *