Ove godine u 30 škola edukovano pet hiljada osnovaca

Telenor fondacija je tokom prethodnih mjeseci, zajedno sa partnerima, kroz dramske radionice koje su realizovane u 30 osnovnih škola širom Crne Gore, edukovala oko pet hiljada učenika o bezbjednom korišćenju Interneta.

Kako je saopšteno iz Fondacije, ovogodišnje aktivnosti u okviru inicijative Osvoji Internet, surfuj pametno, prošle su u znaku novog koncepta, u formi dramskog iskaza nevladine organizacije Teatar Mladih, čije su mlade glumice novu generaciju djece upoznale sa izazovima i prednostima digitalnog doba na način koji je još prilagođeniji njihovom uzrastu.

Završna faza ovogodišnjih aktivnosti biće junski događaj, na kojem će Fondacija sa partnerima ugostiti djecu autore najboljih foto i video priča na temu Šta za tebe znači SurfujPametno?.

Konkurs je, kako su pojasnili, namijenjen učenicima 6, 7. i 8. razreda, a cilj je da učenici i na taj način obogate svoje znanje i vještine i da pokažu svoju kreativnost, a autore radova koji se posebno budu isticali očekuju nagrade.

Telenor, Surfuj pametno
Menadžer Telenor fondacije, Adrijana Husić, kazala je da sa nestrpljenjem očekuju da im osnovci koji su bili dio projekta na kreativan način predstave svoj doživljaj inicijative, koja je postala sinonim za bezbjednost djece na internetu.

“Kako bi omogućili što većem broju djece da nam pošalju svoje radove i dobiju priliku da se sa nama druže na završnom događaju, ostavili smo mogućnost da na konkursu učestvuju učenici škola koje su bile dio Inicijative i prethodnih godina”, rekla je Husić.

Kako je pojasnila, učenici su uslovima konkursa dodatno motivisani da se koriste Internetom i tehnologijama i u praksi primijene ono što su učili na radionicama.

Telenor, Surfuj pametno
“Poseban značaj Inicijativi daje partnerstvo sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom za informaciono društvo i telekomunikacije, kojima dugujemo posebnu zahvalnost jer od početka imaju povjerenje u ovu Inicijativu i aktivan su akter u stvaranju bezbjednog i zabvanog digitalnog okruženja”, kazala je Husić.

Osnovci koji žele da se prijave na konkurs, koji će biti otvoren do 24. maja, treba da pošalju foto ili video priču sa ličnim podacima na mail [email protected] i da isti taj materijal postave na svoj Twitter ili YouTube kanal uz hešteg ‘SurfujPametno. Đaci mogu raditi invidivualno ili u grupama od najviše tri člana.

Partneri Telenor fondacije u realizaciji Inicijative su Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Udruženje Roditelji i kompanija Fleka.

Izvor: Vijesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *