Korisni portali znanja iz regiona

tonimun

Roditelji se često žale da djeca previše vremena provode ispred računara i uz svoj pametni telefon, a nerijetko nijesu ni zadovoljni sadržajem koji prate na njima. Na tu situaciju mogu uticati tako što će im ponuditi i predočiti korisne sadržaje, koji će im pomoći, između ostalog, i u savladavanju nastavnog sadržaja.

Primjeri takvih sajtova iz regiona su ToniMilun i SuperŠkola, koji su napravljeni kako bi djeci pomogli u učenju matematike, ali su vremenom obuhvatili mnoge druge predmete i teme. Oni sadrže  video predavanja, zadatke i testove. ToniMilun nudi besplatne sadržaje, dok SupeŠkola ima pretplatu.

Portal ToniMilun je je nastao na inicijativu studenta Nikole Mujdžića kojem se svidio pristupačan način na koji njegov profesor Toni Milun predaje matematiku i predložio mu da to radi i pred kamerom kako bi bilo dostupno što većem broju djece i studenata. Vrlo brzo se projektu pridružilo još profesora i volontera, tako da se sada na njemu mogu naći lekcije i iz matematike i hemije, ali i računovodstva, statistike I matematike za studente. Savjeti se mogu dobiti i na ToniMilun Fbook stranici i Twitteru.

superskola

U Srbiji je napravljen sličan portal Superškola – na kojem je preko 650 video lekcija iz Književnosti, Matematike, Fizike i Hemije koje uključuju predavanja, eksperimente i objašnjenja za lakše savlađivanje školskog gradiva od petog do osmog razreda osnovne škole.

Lekcije SuperŠkole su grupisane u pakete znanja koji mogu koristiti svakom školarcu, bez obzira na uspjeh u školi.

Portal sadrži i preko hiljadu i po postupno riješenih zadataka, preko hiljadu pitanja u testovima za provjeru znanja, a djeca se mogu konsultovati sa profesorima SuperŠkole i dostupni su im 24 sata 7 dana u sedmici.

Ukoliko budete koristili ove sadržaje samo imajte na umu da u Srbiji i Hrvatskoj važi sistem osmogodišnjeg školovanja tako da uvijek pratite razred niže.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *