YouTube Kids – sadržaj prilagođen djeci

42240060454ec751468bcb065644417_origS obzirom da današnja djeca borave na YouTubeu više nego mi odrasli, jasno je da se moraju uvesti neke restrikcije i kontrole. Zato je YouTube je objavio aplikaciju koja je dostupna od nedavno, a ima pojednostavljen korisnički interface namijenjen najmlađim.

Sadržaj YouTub Kids-a je filtriran, a roditeljima mogu vremenski da ograniče korištenje ovog servisa, pa se tako na primjer nakon postavljenog vremena aplikacija sama isključuje i onemogućava dalje korištenje bez upisivanja lozinke. Moguće je i isključiti zvuk, i unaprijed odrediti što se može pretraživati.

Sadržaj sastavljen u velike slike, bez komentara, namijenjen je djeci mlađe životne dobi, a sadrži razne zabavne i edukativne sadržaje. Google navodi da YouTube Kids nije specijalizovan za neki poseban uzrast, ali  da bi potencijalni korisnici mogli da budu trogodišnjaci i četvorogodišnjaci. 

Uredništvo je suzilo sadržaj namijenjen djeci poput kategorija s emisijama, muzikom, edukativnim sadržajem i istraživanjem.

Aplikacija je trenutno dostupna na US Apple Storeu i Google Playu, pa ako imate nalog smješten “preko bare” možete već sada slobodno skinuti aplikaciju i dati vašoj djeci da se igraju, istražuju, zabavljaju i pjevaju.

Zanimljivo je da čak i ova verzija YouTubea sadrži reklame.

Preuzmite aplikaciju:

Izvori: Zimo.hr; B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *