Nastavlja se inicijativa Osvoji Internet, surfuj pametno

surfukTelenor fondacija nastavlja od naredne sedmice sa inicijativom Osvoji Internet, surfuj pametno, usmjerenoj na edukaciju o bezbjednoj upotrebi interneta, koja ulazi u četvrtu godinu realizacije.

Inicijativa je dobila novi koncept kojim će nastavnici i roditelji biti još više i aktivno uključeni, objašnjava Adrijana Husić menadžer Telenor fondacije. Iako je koncept radionica promijenjen, broj djece obuhvaćenih projektom ostaće na prošlogodišnjem nivou

“Ove godine ćemo obići 16 gradova i 30 škola iz svih regija Crne Gore i edukovati oko šest hiljada djece. Naša misija je Internet za sve, i u skladu sa tim realizujemo i edukativni dio kako bi što više djece koja koristi globalnu mrežu znalo da na bezbjedan i ujedno zabavan način dođe do informacije koja mu je potrebna”, pojasnila je Husić.

Prema njenim riječima, pružanjem konkretnih i korisnih savjeta i alata za povećanje stepena zaštite djece od neprimjerenih i za njih neprilagođenih sadržaja, Telenor će četvrtu godinu doprinositi stvaranju bezbjednijeg Internet okruženja i omogućiti djeci da rasterećeni uživaju u prednostima sigurnog Interneta.
#SurfujPametno inicijativa je tokom prethodne tri godine, u 20 opština i kroz 420 interaktivnih radionica edukovala 9.200 osnovaca koji su naučili pravila ponašanju na Internetu, društvenim mrežama, zaštiti ličnih podataka i bezbjednom surfovanju. Partneri Telenor fondacije u realizaciji Inicijative su Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore – Ombudsman, Udruženje Roditelji i kompanija fleka.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *