Nekoliko korisnih opcija na telefonu za roditelje

telefonpomoc

Kada ste roditelj male djece, imate mnogo obaveza koje treba da ispunite kako bi djeca bila zadovoljna, zdrava i srećna. Ovo ponekad može biti veoma zahtjevno, a u ispunjavanju jednog dijela obaveza vam možem pomoći vaš telefon.

U nastavku vam navodimo nekoliko predloga i kako:

Podesite timer kada mjerite temperaturu djetetu

Mjerenje temperature nekada može biti veoma zahtjevno, jer djeca kada su mala nemaju strpljenja da budu mirna. Prije nego što stavite toplomjer, podesite timer na svom pametnom telefonu na 4 minuta i sačekajte da se čuje alarm. Ovo naravno važi ukoliko ne koristite digitalni toplomjer.

Podesite alarm da bi ste znali kada treba da date lijek

Lijek se obično pije na šest odnosno 8 sati. Teško je sjetiti se svaki put kada dođe ovo vrijeme da se da lijek usljed ostalih obaveza. Da se ovakve stvari ne bi dešavale, jednostavno podesite alarm da zvoni svaki put kada treba da date lijek.

Napravite dogadjaje u kalendaru sa datumima kada dijete treba da ide na sistematski pregled

Tokom prve dvije godina dijete treba da ide na nekoliko sistematskih pregleda. Kada odete kod ljekara on vam upiše u knjižicu kada treba da dođete. Kada dodjete kući, knjižicu ćete odložiti negdje i neko vrijeme zaboraviti na nju. Kako bi ste se jednostavno sjetili kada treba da odete na sistematski, napravite dogadjaj na taj datum i podesite alarm da zvoni 2 dana ranije.

Sačuvajte crteže vaše djece

Kada su djeca mala, vole da crtaju. Najlakši način da sačuvate njihove crteže jeste da ih slikate i kada imate vremena prebacite na kompjuter. Dobra stvar sa slikanjem na mobilnom telefonu jeste što imate datum i vrijeme kada ste sliku napravili. Ovo vam omogućava da kasnije kada sve prebacite na računar, znate kada su crteži napravljeni.

Slikajte kutije igračaka koje ste kupili

Može vam se desiti da kupite dva puta istu igračku iz jedne serije. Npr, iste LEGO super heroje, istog moćnog rendžera, ili istog gormita. Da se ovo ne bi dešavalo, za igračke koje kupujete na ovaj način, slikajte kutiju kada je kupite i kada ste sledeći put u prodavnici jednstavno provjerite šta ste kupovali prethodnog puta.

Slikajte trenutke kada prospu nešto ili se isprljaju

Možda zvuči neobično, ali ovo je siguran način da se ne iznervirate kada se dese ovakve stvari. Sa druge strane, kolekcija ovako napravljenih fotografije biće vam veoma draga kasnije u životu.

Snimite ih kada vam nešto obećaju

Dobar način da pokušate djeci da ukažete da je važno da ispune ono što obećaju, jeste da ih snimite dok vam govore i kasnije pustite kada razgovarate sa njima o tome kako to ipak nisu uradili.

Izvor: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *