Kreću nove blog radionice od februara

coverradionica

Radionice na kojima će se učiti o pisanju bloga ali i uz pomoć kojih će se moći unaprijediti postojeće znanje o toj tematici, nevladina organizacija Digitalizuj.me ponovo će organizovati od  4. februara u saradnji sa Telenor fondacijom.

Radionice će za sve primljene polaznike biti potpuno besplatne, a osim znanja, nakon što završe sa pohađanjem dobiće i .ME domen po izboru, kao i za internet hosting paket kompanije Me-Net u trajanju od jedne godine.

Osim predavača iz Digitalizuj.me i gostujućih iz regiona, svoje blogove i iskustva će, u formi kratke prezentacije, polaznicima predstaviti i deset uspješnih crnogorskih blogera koji bloguju o najrazličitijim temama.

„U posljednje vrijeme, blogeri postaju sve traženiji u velikim kompanijama koje žele da content marketingom, odnosno prikazivanjem kvalitetnih originalnih tekstova na svojim sajtovima, privuku potrošače. Organizatori u tome vide priliku za buduće crnogorske blogere, koji na taj način mogu da dođu do zaposlenja, kao i da zarade online“, saopšteno je iz Digitalizuj.me.

Budući blogeri, koji budu primljeni, imaće priliku da nauče o osnovama WordPressa, o njegovoj instalaciji, temama, pluginovima i SEO podešavanju. Osim tehničkih informacija u vezi sa samim WordPressom, nekoliko časova će biti posvećeno tome kako bi trebalo da izgleda prvi blog post, kako izabrati temu za pisanje, smisliti dobar naslov, kao i o tome kako pratiti broj posjetioca na blogu i kako, na osnovu tog broja, prilagođavati aktivnosti.

Detaljan program Digitalizuj.me blog radionice će biti naknadno objavljen, a planirano je da se časovi održavaju svake srijede između 4. februara i 29. aprila. Svi časovi radionice će biti održani u prostorijama kompanije DoMEn u City kvartu.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 25. januara na sajtu Digitalizuj.me, a broj polaznika je ograničen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *