Besplatni alati za vaš PC za koje možda niste čuli

Tools icons setFirma 2bi.me objavila je listu od 11 najboljih besplatnih programa za računar, za koje možda niste čuli. Na toj listi nisu Dropbox, VLC media player, Skype ili slični odlični programi koje koristi većina ljudi.

Svi programi koje su naveli imaju potpuno funkcionalne besplatne verzije. Neki od navedenih programa imaju verzije koje se plaćaju, ali njihove funkcionalnosti nisu razmatrane.

#11: Cold turkey

Upotrebite ovaj program kako bi bili produktivniji. Služi da privremeno blokirate proistup socijalnim mrežama, on-line igricama, elektronskoj pošti i slično. Na ovaj način ćete smanjiti mogućnost da vas različita upozorenja odvuku od onoga što radite.

#10: Google url shortener

Ovaj program vam omogućava da dugački url koji želite da pošaljete nekome, značajno skratite. Posebno je korisno kada dijelite neki sadržaj na Twitter-u i ne želite da potrošite mnogo karaktera.

#9: Nozbe

Ovo je program koji vam olakšava upravljanje zadacima. Možete ga koristiti samostalno ili u timu. Ima integraciju sa programom koji zauzima prvo mesto na ovoj listi.

#8: Pocket

Sačuvajte članke, video materijale i ostalo za kasnije. Ovaj program vam omogućava da sadržaj koji želite da pogledate kasnije kada budete imali vremena bude na jednom mjestu lako dostupan.

#7: Survey Monkey

Ovo je jedan od najpopularnij alata za realizaciju anketa On-line. Omogućava vam da napravite ankete, pošaljete ih mailom, evidentirate ko vam je odgovorio i analizirate odgovore.

#6: LastPass

Ukoliko koristite različite lozinke za različite stvari, teško ćete ih sve zapamtiti. Ova aplikacija ih pamti umjesto vas.

#5: LoseIt

Ova aplikacija vam pomaže da jednostavno sprovedete plan za smanjenje kilaže.

#4: Notepad++

Jedino što možete da radite u ovom program jeste da kucate. Možemo samo reći da je ovo odličan program koji morate imati na svom računaru.

#3: MailChimp

Ukoliko želite da budete konstantno u kontaktu sa nekom grupom ljudi efektan način da to realizujete je formiranje e-mail liste i slanje newsletter-a. Ovaj servis ima vrlo jednostavan alat i mnogo mogućnosti koje možete koristiti u okviru besplatne verzije.

#2: Slack

Besplatno komunicirajte sa članovima grupe. Šaljite različita dokumenta i jednostavno pretražujte prethodne komunikacije. Napravite kanale u zavisnosti od tema koje razmatrate i u pojedine kanale uključite samo neke članove tima.

#1: Evernote

Ovo aplikacija može da vam služi kao digitalni mozak. U nju možete smještati sve: bilješke, slike, članke sa Interneta, recepte,…Jedna od svakako najbolji besplatnih aplikacija koje su trenutno dostupne. Preko 100 miliona korisnika na svijetu.

Izvor: 2bi.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *