Podrška sa još tri proizvoda za buduće majke

belabet

Hrvatski startup Bellabeat, koji se do sada bavio izradom uređaja za praćenje otkucaja srca nerođene djece, koje bilježi aplikacija za mobilne uređaje, odlučio je da se proširi i predstavi proizvode fokusirane na buduće majke.

Uz pomoć ovih uređaja, majka može da čuje otkucaje srca svog djeteta kad god to poželi ili da prati svoje zdravstveno stanje, poput težine, količine sna, aktivnosti i stresa. Osim što roditelji mogu slušati svoje dijete, i ono može njih, odnosno muziku koju mu puštaju uz pomoć monitora.

Kako su saopštili tri nova uređaja – Shell, Leaf i Balance napravljena su od drveta, čime su željeli da naglase “prirodnost”, iako je riječ o gadgetima.

Bellabeat Shell

Shell ili školjka pomaže budućim majkama da se zbliže sa svojim nerođenim djetetom uz pomoć neinvazivne tehnologije i visokoosjetljivih senzora. Uz pomoć ovog proizvoda, majke mogu slušati otkucaje srca djeteta, ali i podijeliti taj zvuk s ostatkom porodice jer osim što se prati uz pomoć aplikacije za mobilne telefone postoji i opcija snimanja. Uz pomoć ovog uređaja djetetu se može puštati opuštajuća muzika i pratiti njegova reakcija.

Bellabeat Leaf

Leaf ili List je fokusiran na zdravstveno stanje i majke i djeteta,  i ima onaj dio na koji se često na području nosive tehnologije zaboravlja – lako može poslužiti i kao modni dodatak, u obliku ogrlice, narukvice ili privjeska. Leaf prati aktivnost majke, njen san ie nivo stresa, a odmah daje i savjete, ako su potrebni.

Bellabeat Balance

Posljednji dio seta čini pametna vaga, a podaci koje ona prikuplja šalju se direktno u Bellabeatovu aplikaciju, kako bi sve bilo na jednome mjestu. Zanimljivo je što odvojeno prati težinu djeteta i majke, zbog čega se može koristiti i prije, za vrijeme, ali i nakon trudnoće

Startup Bellabeat je u maju ove godine prikupi ulaganje od 4,5 miliona dolara. Startup je do sada prodao 35 hiljada, a aplikacija je preuzeta 200 hiljada puta.

Izvor: Netokracija.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *