Osmogodišnjak koji zarađuje više od milion dolara na YouTubeu

djecak

Evan je osmogodišnji dječak, jedan od  milionera s YouTubea, koji radi recenzije video igara i igračka, čija tri kanala na ovom servisu prati više od milion korisnika.

Najveće zvijezde s YouTubea koje godišnje zarađuju nekoliko miliona dolara najčešće su gejmeri koji objavljuju snimke kako igraju i komentarišu video igre, ali i komičarimi koji imaju sopstvene i izuzetno gledane emisije. Zahvaljujući uspjehu koji su postigli na YouTubeu (njihove videozapise pregledaju milioni ljudi širom svijeta), neki su čak napustili fakultete i odlučili da se posvete karijeri ‘profesionalaca’ na YouTubeu koja im donosi veliku zaradu.

Evan je na  YouTubeu pokrenuo tri kanala, od kojih je najpopularniji EvanTubeHD. Na njemu on radi recenzije video igara i igračaka (u čemu mu ponekad pomažu sestra i mama). Njegove kanale prati više od milion korisnika koji su njegove videozapise pregledali stotinama miliona puta.

S obzirom na veliki broj pregleda videozapisa i veliku popularnost njegovih kanala, Evan od reklama zarađuje čak 1,3 miliona dolara godišnje, objavio je Business Insider.

Ovaj milionski biznis počeo je kao zabava Evana i njegovog oca koji su na početku snimali videozapise s Angry Birdsima, a danas iza Evana stoji prodajni tim koji pregovara s velikim kompanijama i brandovima oko prodaje oglasnog prostora koji se pojavljuju ui pored svakog objavljenog videa, kao i oko proizvoda za koje ovaj dječak radi recenzije..

Sva zarada koju ostvare na ovaj način, rekao je u intervjuu njegov otac Jared, ide u dalje investiranje i štednju za djecu, a ako Evan nastavi ovakvim tempom, dok postane punoljetan već će imati desetine milijuna dolara na računu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *