Aplikacija koja zaključava djeci telefon ako se brzo ne jave roditeljima

ignorenomore

Jedna vrlo frustrirana majka odlučila je, nakon što joj njeno dijete uporno nije odgovaralo na telefonske pozive, da kreira aplikaciju koja blokira smartfon dok god je ne nazove.

Roditelji najbolje znaju kako se osjećaju kada im dijete ne odgovara na mobilni, ni na SMS poruke. Najčešći izgovori su uobičajeni – “Baterija mi se ispraznila”, “Nema signala”, “Smanjio sam mobilni”…Ovo nije neki novi fenomen, jer djeca inače redovno “pobunjenički” ignorišu svoje roditelje, a tehnologija im je omogućila samo jedan način ignorisanja više.

Sharon Standifird je očigledno bila toliko frustrirana da je odlučila tome stane na kraj. Informatički je vrlo pismena tako da je kreirala Android aplikaciju koja blokira mobilni telefon dok god dijete ne nazove njen broj. Aplikacija radi tako što roditelji unosi šifru (password) i tako podešava opciju zaključavanja telefona, koja se aktivira ako dijete brzo ne odgovori na njegov pozov.

Aplikacija se zove Ignore No More. Uglavnom, aplikacija blokira tekstualne poruke, pozive prema prijateljima i video igre. Dijete može nazvati samo broj 911… i svoju mamu.

Dostupna je na Google Play webshopu od 15. avgusta i već je skinuta nekoliko hičjada puta. Može se dovnloadovati direktno s ovog linka, a cijena je 1,99$.

Izvor: Racunalo.hr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *