Korisne besplatne aplikacije za buduće mame

Trudnice u toku devet mjeseci pokušavaju da dođu do što večeg broja infomacija kako o razvoju bebe i samoj trudnoći tako i periodu koji slijedi nakon porođaja. U današnje vrijeme u svemu tome im beskrajno pomaže, a ponekada i odmaže internet, uz pomoć kojeg je dostupan i veliki boj aplikacija koje  na jednom mjestu nude sve ove infomacije.

Ovo su neke od najpolularnijih mobilnih aplikacija koje će modernim mamama pomoći da zabilježe sve lijepe (a i one malo manje) trudničke uspomene, a za koje da biste ih pratili, morate znati engleski jezik. One prate fizičko stanje budućih mama, osjećanja, trudove, nude savjete za pravilnu ishranu…

Iako ove aplikacije mogu biti od velike koristi, imajte na umu da su ih sve uglavnom radili amateri, i to iz zabave, a ne konsultirajući se sa stručnjacima. Kad ste zabrinuti oko bilo čega, svakako se za stručni savjet obratite svom ginekologu.

WomanLog Calendar (Android)

U slučaju da ste ipak još u fazi gdje pokušavate začeti – ova bi vam aplikacija mogla biti od velike koristi. Sadrži menstrualni kalendar, praćenje ovulacije i plodnih dana, bilježi simptome, osjećanja, pa čak i datume kad ste radili na djetetu.

womanlog
My Pregnancy Today
(iPhone, Android)

My Pregnancy Today, između ostalog, nudi pregršt videa o zaista svemu. Kolika je vaša beba (The How Big Is Your Baby?) opcija, na primjerima voća i povrća, olakšava vizualizaciju veličine vaše bebe, pardon – vaše breskvice. Saznajte što smijete, a što ne jesti i raditi u trudnoći, bilježite bebine pokrete, namjestite podsjetnik za vitamine…
my preganancy

Happy Pregnancy Ticker
(iPhone, Android)

Ovu aplikaciju napravio je jedan budući tata, kako bi svojoj ženi olakšao trudnoću. Pratitesedmice promjene u težini kroz grafike, mjerite i bilježite trudove…
happyprag
I’m Expecting (iPhone, Android)

Lijep dizajn i fotke slatkih bebica ove aplikacije privukli su mnoge buduće roditelje. Aplikacija je lako savladiva,ie pomaže trudnici da uvijek vodi brigu o svemu.
expecting
BabyBump Pregnancy
(iPhone, Android)

Ova aplikacija ne samo da odbrojava dane do predviđenog termina i bilježi u kojem ste sedmice, već takođe predviđa simptome koje biste u određenom trenutku mogle imati. Tako ćete na primjer saznati da bi vam se u 18 mjesecu trudnoće moglo vrtjeti, ali vam takođe objašnjava i zašto je to normalno.
babybump
Full Term – Labor Contraction Timer (iPhone)

Kad počnu trudovi, teško da ćete moći razmišljati o nečem drugom. Ova aplikacija omogućiće vam vrlo jasno i precizno praćenje trudova.
fulltime
Izvor: Index.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *