Aplikacija Little Who Who – priča u rimi

whowhoBajke će uvijek biti bajke, ali današnji i budući mališani imaju priliku da ih konzumiraju na drugačiji način nego što su njihovi roditelji radili. Jedan od takvih primjera je i ljupka interaktivna aplikacija za iPad, Little Who Who, hrvatskih autora koji su se okupili u animacionoj i dizajnerskoj firmi Foofoo. Little Who Who ili Mali ko ko lansiran nedavno kao aplikacija za lakše uspavljivanje djece, uzrasta od tri do osam godina.

Riječ je o originalnoj priči napisanoj u rimi, u kojoj je glavni akter sova zvana Who Who, koja najavljuje da je vrijeme za spavanje svojim šumskim prijateljima. Aplikacija je u isto vrijeme zabavna i edukativna, ali i umirujuća, kako bi dijete što lakše zaspalo. Svaka je scena u interaktivnoj “slikovnici” divno ilustrovana animiranim šumskim bićima, s kojima se može stupiti u interakciju. Istovremeno, aplikacija nudi i igru memorije s 20 različitih likova.

Little Who Who za sada je dostupan samo za iPad, a naredna nadogradnja donosi i verziju za iPhone. U planu su i lite verzije za oba uređaja, a Android korisnici će morati malo da pričekaju.

Autori aplikacije kažu da se ova priča takođe priča – bez obzira na to što interaktivni oblik prividno smanjuje potrebu za ličnom kreacijom kroz maštu, s druge strane nudi neke nove elemente kao što su muzika, pokret, rješavanje logičkih problema i drugo.

Little Who Who je prvi projekata tima Foofoo, a već razvijaju nekoliko novih. Sljedeća na redu je priča o malom mačiću imena Chori, a riječ je o ambicioznijem projektu zbog nelinearne priče u kojoj će korisnik moći da odere sopstvenu putanju i svaki put istu priču doživi na drugi način. Odmah nakon toga slijedi priča o gradskom medvjedu izgubljenom u šumi i djevojčici Danki koja će mu pomoći da se vrati kući. Kreatori se nadaju da će napraviti i po neku igru za najmlađe.

Još malo o Little Who Who

Izvor: Netokracija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *