[Blog] Koliko nam znači like dugme?

Piše: Anastasija Dukić, amabasador sigurnog interneta

likeDugme „ Like„ je najbrži način da neki sadržaj podijelimo sa prijateljima na Facebook-u. Ali većina ljudi ima potpuno drugačiju predstavu o “Like-u”.

“Lajkovi su kao novac u monopolu. Implusivni, a bezvrijedni„ – #SurfujPametno ambasadori

Dugme Like služi za promociju

Pritiskom na dugme like dijelimo određene sadržaje ( fotografije, video zapise, statuse, reklame… ) sa svojim Facebook prijateljima. Prije nego što pritisnemo dugme like treba da razmislimo da li je određeni sadržaj vrijedan promovisanja. Dugme Like mnogo znači stranicama koje predstavljaju određeni brend, organizaciju, posao ili nešto slično tome, jer pomoću Like-ova to približavaju većem broju ljudi.

Kako Like-ovi utiču na tinejdžere

Like-ovi najviše utiču na tinejdžere, i ako su bezvrijedni za njih predstavljaju ogromnu vrijednost. Stvarno super zvuči kada se naša profilna fotografija dopada stotini ljudi, ali da li je to toliko vijedno koliko zvuči ili ne?
To je već tema za diskusiju. Ali kada se stvarno zadubimo u to koliko nam jedno dugme znači, shvatimo koliko su društvene mreže imale uticaje na živote mladih ljudi.

– Negativna strana uticaja
Loša strana uticaja je ustvari to što se do 53%  tinejdžera osjeća tužno kada vidi koliko više like-ova imaju neki njihovi prijatelji. Ova činjenica ukazuje koliko like-ovi utiču na nas. Ipak je bitnije kada istu pažnju dobijamo i u stvarnom svijetu, tako da like-ovi, po mom mišjenju, nijesu toliko bitni.

– Pozitivna strana uticaja
Dugme like može dobro uticati na nas, jer nam može povećati samopouzdanje i može biti inspirativno, pogotovo ako je u pitanju neki naš autorski rad koji smo odlučili da podijelimo.

like2
Značilo nam ili ne, ovo naizgled obično dugme nas spaja i iz dana u dan postaje važan dio našeg virtuelnog svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *