TV Emisija #SurfujPametno epizoda 21

Iz #SurfujPametno cyberkuhinje stižu nove Internet priče:

U 21. epizodi prve sezone saznajte nove priče iz #SurfujPametno cyberkuhinje:

  • #SID 2014 „Hajde da stvorimo bolji Internet zajedno!“, jer da bi izgradili bolji i siguran Internet za djecu, treba da se uključimo svi. Inicijativu za obilježavanje dana sigurnog Interneta pokrenula je evropska mreža #Insafe 2004. godine, a stvaranju sigurnijeg Interneta doprinosi i projekat „Osvoji Internet, surfuj pametno”, u okviru kojeg brojnim aktivnostima nastojimo da promovišemo Internet kao sredstvo učenja, podignemo nivo bezbjednosti, posebno među djecom i mladima.
  • #FLLMNE Nacionalno takmičenje FIRST Lego League se po prvi put održalo u Crnoj Gori, a osnovci iz devet osnovnih škola su pred sobom imali brojne izazove, između ostalog i zadatak da naprave autonomnog robota od LEGO kockica. Lego kockice su im poslužile za mnogo više od igre, pa su uz pomoć njih pravili robota, savladali brojne prepreke, stvorili brojne projekte među kojima i “Save the hrčak”. Pobjedničko mjesto osvojio je tim iz O.Š. “Pavle Rovinski”, koji će nas na Evropskom prvenstvu u Španiji predstavljati u maju.
  • @cyberbosanka Hana Kazazović, poznata blogerka, suočila se sa zloupotrebom na Internetu kada su njenu fotografiju upotrijebili za kreiranje lažnog profila na #Facebook. Hana na Prime Communications blogu savjetuje kako da se zaštitite od krađe fotografija i prijavite lažne profile. Google images vam pomaže da otkrijete porijeklo svih slika i na taj način možete provjeriti čak da li su vaše fotografije negdje zloupotrijebljene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *