#SurfujPametno aplikacija za Android

Iz #SurfujPametno cyberkuhinje stiže još jedna sjajna stvar – aplikacija Surfuj pametno za Android platformu. Aplikaciju su kreirali mladi crnogorski programeri Lazar Bulatović i Stevan Bogosavljević, uz podršku i podučavanje Andrije Šćepanovića iz Studija za interaktivni dizajn: Fleka.

SurfujPametnoApp

Sve interesantne priče iz inicijative ‘’Osvoji Internet, surfuj pametno’’ na temu kako Internet može postati sigurno digitalno okruženje od sada djeca i roditelji mogu pratiti preko istoimene aplikacije na svojim Android pametnim telefonima. Aplikacija „Surfuj pametno“ edukativnog je i informativnog karaktera, uz obilje zanimljivosti iz svijeta tehnologije, uputstava za sigurnosna podešavanja na društvenim mrežama i pružanje mogućnosti korisnicima da postavljaju pitanja.

Aplikaciju možete nesmetano koristiti preko Telenorove GPRS mreže i putem Wi-Fi konekcije. Ukoliko se korisnik nalazi u mreži Telenor d.o.o, neće se naplaćivati internet saobraćaj koji nastane korišćenjem aplikacije. Aplikaciju možete preuzeti u Google Play prodavnici – DOWNLOAD.

Telenorov projekat ‘’Spajamo generacije’’, koji je uspješno realizovan u prvoj polovini 2012 godine, nastavljen je u septembru i to pod sloganom ‘’Osvoji Internet, surfuj pametno!’’. Jedinstven projekat na temu sigurnog Internet ima za cilj pružanje edukacije i vještina crnogorskoj djeci, njihovim roditeljima i nastavnicima kako bi Internet za njih bio pozitivno iskustvo uz istovremeno jačanje osjećaja sigurnosti u digitalnom okruženju.

Telenor ovu inicijativu realizuje uz podršku Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i Ministarstve prosvjete, a u saradnji sa Udruženjem Roditelji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *