Predstavljamo vam igru Bark

barkBark je objedinjena priča o ljubavi prema čunarima, igri i psima u kombinaciji sa malo kreativnosti i znanja čiji je rezultat mobilna igra za android platformu nastala prije godinu.

Milan Obradović i njegovi partneri su se odlučili kroz druženje naprave startup preduzeće, igricu koja djeci nudi kvalitetan sadržaj bez nailja i puno korisnih infomacija.

On je jednog od partnera upoznao u Crnoj Gori, zakljubljenika u pse koji je takođe povezan sa infomacionih tehnologijama.

Nakon deset godina su riješili da pokušaju da spoje svoja znanja i interesovanja, a na Milana je uticala i čijenica što njegovo dijete voli da igra igrice na telefonu, dok on kao roditelj brine da li je sve to dobro za njega i može li nešto da nauči.

„Odlučili smo da napravimo igricu koja bi bila zanimljiva djeci, a roditelji ne bi brinuli da dijete gubi vrijeme, nego bi djeca nešto mogla i da nauče dok se igraju, a što nije dio škole“ , pojašnjava Milan.

U igrici postoji više različitih rasa pasa – što joj daje edukativni karakter jer dijete može da uči kada izabere psa kakav je, koliki je, da ali može da živi napolju ili u kući, ima li potrebu za njegovanjem veću nego neke druge rase.

U igrici se takođe vodi računa o društevno odgovornom poslovanju. Ukoliko se kupuju neki poeni, 50 odsto tog iznosa će biti opredijeljeno za zbrnjavanje životinja kao što su azili ili slično.

Milan primjećuje da veliki broj roditelja djeci dozvoljava da igraju igre na telefonima, a da prethodno ne provjere o kakvim je sadržajima riječ.

Njegov sin voli razne igrice, a među njima je, priznaje, dosta destruktivnih. On kaže da ima veliki broj igrica koje mogu biti uvrjedljive, nasilne su, vidi se krv u nekima od njih, odsijecanje glave i slično.

„Mi smo htjeli da napravimo neku igricu koja jeste takmičarska, trčiš, boriš se protiv neprijatelja, izbjegavaš prepreke, ali nema ubijanja, nasilja nego jednostavno pomažeš psu da pronađe svoju kućicu, . Mislimo da je to nešto što bi moglo da privuče djecu da igraju, a da roditeljima ne smeta“, dodao je on.

Ako želite da pogledate izjavu Milana Obradovića posjetite ovaj link

Izvor: TV emisija Surfuj pametno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *