Friv – sajt sa igricama za djecu

firvKada se priča o igricama na internetu koje su najpogodnije za djecu do šest, sedam godina jedna od online lokacija koja može biti najbolji izbor je sajt www.friv.com .

Kako objašnjava Igor Dragićević iz Telenora, ovaj sajt objedinjava igrice sa nekoliko drugih sajtova ali isključuje sve  linkove koji djecu mogu dovesti do neprikladnih sadržaja ili prikladnih ali van kontrole roditelja.

Iz tog razloga  preporučuje ovaj sajt roditeljima kao mjesto koje njihova djeca mogu slobodno da istražuju. Roditelji mogu da povjere djeci da izaberu igricu iz široke palete dostupnih, a dio njih je i edukativnog karaktera pa, na primjer, omogućavaju učenje osnova matematike.

Uz pomoć igrica na sajtu Friv djeca mogu da nauče metematičke radnje kao što su sabiranje i oduzimanje, kao i logiku, čitanje, gledanje na sat, postavljanje ciljeva. Lekcija možda nije uvijek jasna zato što igrice često ne objašnjavaju šta se tačno nauči kroz određenu igricu. Igrice sa detaljnom pričom pomažu djeci da vježbaju čitanje, kao i učenje engleskog jezika. Igrice traženja razlike između dve slike poboljšavaju zapažanje i memoriju kod djece. Neke igrice zahtijevaju logiku kako bi riješili određene probleme. Djeca takođe mogu da uče odgovornost i vremenski menadžment zarađujući virtuelan novac kroz razne igre kao što su virtuelne bejbisiterke.

Među minusima ovog sajta je to što nazivi igrica nijesu konzistenti, nekada tačno pogode opis igrice u samom naslovu, a nekada igrica nema veze sa naslovom. Frivu nedosataje opis kako se igrice igraju i sam sadržaj koji obijašnjava o čemu su igrice.

Ako želite da pogledate izjavu Igora Dragićevića posjetite ovaj link

Izvor: TV emisija Surfuj pametno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *