[UPUTSTVO] Sigurnosna i podešavanja privatnosti na Facebook-u

Prošle nedjelje smo u tekstu 8 iznenađujučih činjenica o Facebooku objavili podatak da četvrtina svih Facebook korisnika ne obraća pažnju na podešavanja privatnosti. Dakle, jedan veliki broj korisnika nakon registracije jednostavno ostavi podrazumijvana (defaultna) podešavanja tako kako ih je zamislio Facebook, a ta društvena mreža zamislila ih je tako da je što veći broj vaših privatnih podataka dostupan što većem broju ljudi. Stoga vam preporučujemo da odgledate osmominutno uputstvo koje smo pripremili za vas.

Takođe, dok vi vaše naloge donekle možete i držati malo “slobodnije” podešene, svakako obratite pažnju na FB naloge vaše djece i za njih svakako koristite striktnija podešavanja. Još jedna stvar na koju posebno morate obratiti šažnju je ta da se, kada Facebook mijenja uslove korišćenja te mreže, ali i kada uvodi nove opcije i mogućnosti, vaša podešavanja se najčešće resetuju na ona podrazumijevana, pa nije na odmet s vremena na vrijeme provjeriti da li je sve na svom mjestu.

I, naravno, ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom, ili bilo kojom drugom temom vezanom za Internet, iskoristite formular sa vaše desne strane i pitajte, a mi ćemo se potruditi da vam odgovorimo u što kraćem roku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *