Predstavljamo LearnEnglish Kids – besplatno učenje engleskog jezika

engleskionlineOnline učenje jezika jedna je od prednosti koje nam internet i njegovo beskrajno prostranstvo pruža. Online učenje znači da ćete skratiti vrijeme potrebno za ovu aktivnost, a ukoliko nađete besplatne kurseve oslobodićete se i još jedne važne stavke. Baš jedan takav sajt/kurs engleskoj jezika Vam predstavljamo. Na njemu možete učiti jezik i vi i vaša djeca. Lokalni je, a ipak stiže iz zemlje engleskog jezik.

Na sajtu Britanskog savjeta naći ćete LearnEnglish Kids – zabavni i edukativni vebsajt za djecu od 5 do 12 godina. Sadrži veliki broj pjesama, priča, filmova, aktivnosti, gramatičkih vježbi i rječnika koji djeci pomažu da razviju vještine pismenosti kroz zabavu. Veb-stranica sadrži i materijale za roditelje i nastavnike.

U odjeljku posvećenom pisanju i čitanju postoji puno aktivnosti koje djeci pomažu da uvježbaju svoje vještine pisanja i čitanja engleskog jezika i tako unaprijede svoj fond riječi. Djeca mogu da naprave i sopstveni avatar, postavljaju komentare i šalju poruke drugoj djeci širom svijeta u bezbjednom online okruženju.

Djeca mogu da se zabave igrajući igre i učeći engleski jezik istovremeno, u čemu će i uspjeti kada se upuste u avanturu segmenta sajta namijenjenog za učenje uz pomoć igara! Za dječake i djevojčice pripremljen je veliki broj online igara za učenje engleskih riječi i pravopisa. Igre su prilagođene svim uzrastima, od djece u vrtiću, preko predškolskog uzrasta do djece u osnovnoj školi.

Posebna rubrika posvećena je spelovanju i govoru. Djeca mogu da nauče i kako pravilno da izgovaraju i pišu engleske riječi sa Sem i Pem, super svemirskim špijunima. Mogu da unaprijede svoj engleski izgovor kroz pjesme i priče, nauče pravopisna pravila, uvježbaju svoj engleski pravopis i igraju se igara kojima vježbaju izgovor.

Za sve one koji vole da slušaju priče i pjesme na engleskom jeziku postoji i poseban odjeljak Slušaj i gledaj u kojem mogu da pronađu veliki broj animiranih pjesama i priča. Mogu i da uvježbaju svoj govorni engleski uz pomoć zabavnih brzalica i pogledaju filmove o djeci koja govore o svom životu.

U dijelu namijenjenom roditeljima i nastavnicima postoji hiljade besplatnih materijala koji se mogu i odštampati. Tu je i odjeljak za podršku roditeljima koji obuhvata i forum za diskusiju i savjete o tome kako da pomognete djeci da nauče engleski jezik van učionice. Nastavnici mogu da iskoriste većinu aktivnosti koje se nalaze na vebsajtu u radu sa svojim  djacima.

Učenje će biti još lakše ako se uči o stvarima koje ih interesuju. Ukoliko vole fudbal  sigurno će im pažnju pivući dio posvećen Premijer ligi Premier Skills English u kojem mogu da unaprijede svoje znanje jezika i istovremeno saznaju sve o fudbalskim klubovima Premijer lige i njihovim igračima. Mogu saznati kada se igraju utakmice i koja pravila važe u okviru Premijer lige, igraju igre i učestvuju u kvizovima..

Isprobajte i podijelite sa nama vaše utiske  o ovom sajtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *