Surfuj Pametno – Forum i I Genius takmičenje

U subotu, 15. juna, sa početkom u 12h u hotelu Ramada u Podgorici, održaće se drugi nacionalni Forum na temu sigurnog Interneta i međuškolsko takmičenje I Genius, u sklopu projekta Osvoji Internet, surfuj pametno, koji Telenor realizuje od februara prošle godine.

surfujpametno_najava
Projekat Osvoji Internet, surfuj pametno je kreiran tako da pruži edukaciju i vještine  crnogorskoj djeci, njihovim roditeljima i nastavnicima kako bi internet za njih bio pozitivno iskustvo, istovremeno jačajući osjećaj sigurnosti u digitalnom okruženju, saopšteno je iz Telenora.

O značaju projekta, postignućima i planovima na Forumu će govoriti:
•    Michael Malvebo, izvršni direktor kompanije Telenor,
•    Radule Novović, generalni direktor za promociju informacionog društva pri Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije,
•    Srđa Raičević, sekretar Ministarstva prosvjete.

Specijalni gosti Foruma, koji će svojim kratkim prezentacijama podsjetiti na značaj Interneta, jesu:
•    Jovanka Radičević, crnogorska reprezentativka u rukometu,
•    Nemanja Žilović, direktor marketinga u Telenoru.

Nakon zvaničnog otvaranja uslijediće I Genius, takmičarski dio programa. Takmičenje, koje će početi u 13h, je prilika da učenici 25 osnovnih škola, koje su učestvovale u Projektu, pokažu svoje znanje i vještine, kao i da zainteresovani saznaju više o načinima kako na bezbjedan i zabavan način koristiti Internet. Moderatori Foruma i I Genius takmičenja su Adrijana Husić i Davor Jovićević.

Telenorov projekat realizuje se uz podršku Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i Ministarstve prosvjete, a u saradnji sa Udruženjem Roditelji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *